Home | Contact

10jaar

PaperMate

Websites en administratieve diensten

 

D & L

Het was ergens in mei 1983 toen Annelies van Lonkhuyzen en ik elkaar tegenkwamen. Een Derde Wereldorganisatie had een oproep geplaatst voor nieuwe vrijwilligers. Daar hadden wij allebei wel oren naar. Al gauw namen we allebei deel aan een werkgroepje dat het tijdschrift van de betreffende organisatie redigeerde en vormgaf. Het klikte, en eind 1984 ontstond het idee om samen een bedrijfje te beginnen op het gebied van tekstschrijven en drukwerkbegeleiden. Aangezien ik al een jaar of acht als documentalist, voorlichter en tekstschrijver werkzaam was in de gehandicaptensector, en daar veel behoefte was aan deskundige tekstschrijvers, lag het voor de hand ons op die sector te gaan richten. Na een korte periode van voorbereiding schreven wij ons op 1 juni 1985 bij de Utrechtse Kamer van Koophandel in als de vennootschap onder firma Dietz en Van Lonkhuyzen. Kortweg 'D & L'. In 1997, bij ons 12,5-jarig bestaan, hebben we een overzicht gemaakt van alle publicaties die in al die jaren door ons werden geschreven. 

denlD & L is eind 1998 gestopt. Ik was het tekstschrijven moe en kon een vaste baan krijgen bij de Gehandicaptenraad als webmaster. Ons oude naambordje bij ons kantoor aan de Oude Gracht 196 in Utrecht, boven café België, hangt er overigens nog steeds...

Update: In 2010 is D & L weer -tijdelijk- bij elkaar gekomen. Annelies en ik hebben samen een jubileumboek over het Johanna KinderFonds geschreven. Dat boek verscheen in december 2010.

PaperMate / Harry Dietz | De Fuik 29 | 3995 BJ Houten | 06-22111485 | www.harrydietz.nl | info@harrydietz.nl